Balandėlių sriuba

Šią sriubą verdu
jau seniai, tik nufotografuoti vis nepavyksta. Bet jau daugiau nebandysiu, kaip
išėjo, taip bus gerai, paskui tenka šaltą valgyti. Sriuba labai soti, jau antro
patiekalo nereikia, ypač patiks mėgstantiems balandėlius. Išbandžiau su įvairia
mėsa, bet nusprendėm, kad skaniausia su malta kalakutiena.

600 g maltos
mėsos;
druskos;
1 a.š. juodųjų
pipirų;
5 skiltelės česnako;
1 didelis svogūno;
1 a.š. džiovinto
čiobrelio;
2 a.š. maltos
paprikos;
6-7 puodeliai vištienos
sultinio arba vandens;
1 skardinė smulkintų
konservuotų pomidorų;
1 vidutinio
dydžio kopūstas;
4-6 puodeliai virtų
ryžių.

Įkaitintame
aliejuje apkepti mėsą. Suberti pipirus, druską, smulkintą česnaką, svogūną ir
pakepti, kol svogūnai suminkštės. Suberti čiobrelius, paprikos miltelius ir dar
30 s pakepti. Mėsą užpilti sultiniu, kai užvirs suberti pjaustytus kopūstus.
Kai kopūstai suminkštės, supilti smulkintus pomidorus, pavirti apie 5 min,
suberti virtus ryžius ir dar porą
minučių pakaitinti.

Šaltinis: sundaynitedinner.com


11 comments on “Balandėlių sriubaAdd yours →

  1. Aš dėl pavadinimo ir susigundžiau ją išbandyti. Mano vyras balandėlių nemėgsta, tai pirmą kartą viriau nedaug, tik sau, o pasirodo jam labai patiko ir visą suvalgė beveik vienas. Dabar jau didžiausią puodą verdu

  2. Atrodo tikrai labai skaniai ir esu tikra, kad ir yra skanu 🙂 pati ir balandelius megstu,tad recepta butinai isbandysiu 🙂

  3. Gerai pasakyta, jog katilo reikia 😀 Jeigu visų sriubų verdu mažą puodą, šiai reikia vos ne trigubai didesnio ir gali valgyt visą dieną

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*