Avižinių dribsnių pyragas

Vartant žurnalą užkliuvo šio pyrago nuotrauka ir nutariau išsikept šį pyragą, nors jeigu būtų buvęs tik receptas, turbūt net nebandyčiau. Skonis pranoko lūkesčius. Nepagalvotum, kad iš avižinių dribsnių ne tik sausainius galima kepti ir košes virti.

4 kiaušiniai;

1 st. cukraus;

1 st. aliejaus;

2 st. smulkių avižinių dribsnių;

4 š. miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

3-5 š. kakavos (dedama pagal skonį);

1 a.š. vanilinio cukraus.

Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti aliejų; avižinius dribsnius, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, kakavą, vanilinį cukrų. Išmaišyti, kad tešla taptų vientisa ir supilti į kepimo indą.

Kepti 200 0C temperatūros orkaitėje 30-40 min. Išimtą palikti 5 min pravėsti, išimti iš indo ir supjaustyti.

Šaltinis: Žurnalo Mano Namai receptai. Pyragai, pyragaičiai, tortai.

30 comments on “Avižinių dribsnių pyragasAdd yours →

  1. Ir as pabandziau issikepti sita pyraga. Buvo pati sesijos pabaiga, tai neatsispyriau pagundai. Turejau dvigubai didesne forma, nei buciau norejus, tai pyraga isemiau po kokiu 15 minuciu. Bijojau ilgiau palikt, nes nepasitikiu barako orkaitem, o pyrago sluoksnis buvo tikrai plonas. Pyragas gavosi skanus ir labai sotus. Visas aukstas dekingas buvo =) Tik tie dribsniai sausoki liko. Speju del to, kad per trumpai kepe ir nespejo normaliai isbrinkt. Kita karta pabandysiu mazesnej formoj

  2. Džiugu, kad patiko. Sausumas dar priklauso ir nuo avižinių dribsnių. Kadangi prieš tai buvau nepasiruošus kepimo formos ir orkaitės, tai kol viską susiruošiau, matyt ir dribsniai išbrinko ir pyragas gavosi minkštas.

  3. labai skanus pyragas,bet man buvo per saldus.Sekanti kepima maziau saldinsiu.O siaip labai labai skanu buvo.Tik reikia palaukti,kad biski pastovetu supjaustytas.

  4. Tikrai pranoko lūkesčius 🙂 Svečiai manė, kad su riešutais 🙂 Toks šokoladinis, mmmm…. tik dėjau ne kakavą, o kerobą 🙂

  5. niu,ir as susigundziau pabandytisi receptuka….viska dariau pagal pateiktas proporcija, ziuresim kas po valandos iskmeps:) (kepsoiu duonkepeje, ijungus kepimo programele,nes nedidukas teslos kiekis isejo)..parasysiu atsliepimus po geros valandos

    1. Abejoju. Dribsniai kepdami sugeria skysčius, išbringsta. Košėje dribsniai jau prisigėrė skysčių, tai galima tik pagardinti, įmušti kiaušinių (geriausia atskirai trynius ir standžiai plaktus baltymus) ir gausis apkepas

  6. sugalvojau iškepti prie kavos, o žiūriu, kad pas mane ne avižiniai, o 3 grūdų dribsniai :/ ar tiktų tokie, labai skonis nukentėtų? Juose 60% avižinių, ir po 20% miežinių, bei kvietinių..

  7. Užmaišiau ir palikau šaldytuve. Kepsiu rytoj. Tikiuosi, kad per naktį dribsniai išbrinks. Tik bent jau kol kas atrodo, kad dubeny vienos avižos – vaizdelis kiek neraminantis 🙂 Na, bet tikiuosi pyragas bus skanus.

  8. Neskanus pyragas nei ką tik iškeptas, nei po paros. Nekepiau iš karto, laikiau pusvalandį, kad dribsniai pamirktų – bet ir po paros liko gana sausi. Nepaisant to, tai vienas iš prastesnių pyragų, kokius esu kepusi. O kepu dažnai. Paskutiniu metu kažkaip pradėjau „užtaikyti“ ant neskanių receptų…

Komentuoti: Aurelija Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*