Avižiniai žemės riešutų sviesto sausainiai

Kai vakare norėdama kažko saldaus ir skanaus galvojau ar kepti žemės riešutų sviesto sausainius ar avižinių dribsnių, radau receptą kuriame įeina abu mano mėgstami ingredientai. Nepraėjus nė pusvalandžiui jau mėgavausi nuostabiais sausainiais prie arbatos puodelio. Ką tik iškepti jie buvo traškia plutele ir minkštu vidumi, antrą dieną, palaikyti per naktį uždengti, jie tapo visiškai minkšti, bet išliko tokie pat kvapnūs ir skanūs. Nors recepte buvo parašyta dėti po vieną puodelį tiek balto, tiek rudojo cukraus, aš jų kiekį sumažinau perpus, man saldumo tikrai užteko.

2 puodeliai greito paruošimo avižinių dribsnių;

1 ½ puodelių miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

½  a.š. kepimo sodos;

¼ a.š. druskos;

200 g ištirpinto sviesto;

1 puodelis žemės riešutų sviesto;

½ puodelio cukraus;

½ puodelio rudojo cukraus;

2 kiaušiniai.

Dideliame dubenyje sumaišyti avižinius dribsnius, miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską. Ištirpintame svieste išmaišyti žemės riešutų sviestą, abejus cukrus. Įplakti kiaušinius ir visą mišinį supilti ant sausų produktų. Šaukštu dėti tešlos ant kepimo poperiumi išklotos skardos, paspausti šakute ar šaukštu, kad būtų plokštesni ir kepti 180 0C  10-12 minučių.

Šaltinis: thriftyfun

2 comments on “Avižiniai žemės riešutų sviesto sausainiaiAdd yours →

  1. Jauciu superiniai. Bet vel ta mistiska kepimo soda ieina :/ Tiesa, zemes riesutu sviesta megstu ta crunchy, tai tokio ir uzsipirkusi turiu, gal nepamaisytu cia tie riesutu gabaliukai.

    1. Sviestas tinka bet koks, gabaliukai tikrai nepamaišys. O sodos galima čia ir nedėti, nėra super rūgščių produktų, kuriuos reikėtų gesint

Komentuoti: Mildosikas Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*