Avižiniai sausainiai su Nutella

Vakar buvo Pasaulinė Nutellos diena. Ta proga ir išsikepėm šių nuostabių sausainių. Nors ir nedėjau kepimo miltelių, bet jie vis tiek gražiai iškilo, buvo minkštučiai viduje ir traškūs paviršiuje.

1 ¾ puodelio miltų sumaišytų su 1 a.š. kepimo miltelių;

220 g minkšto sviesto (naudojau 200 g);

2 kiaušiniai;

3 puodeliai greito paruošimo avižinių dribsnių;

½ puodelio Nutellos (dėjau 4 kaupinus šaukštus);

1/3  puodelio cukraus;

1 puodelis rudojo cukraus.

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purios vientisos masės. Įmaišyti Nutellą, vieną po kito įmušti kiaušinius. Supilti miltus su avižiniais dribsniais ir pora minučių mikseriu pamaišyti, kol gerai išsimaišys ir neliks sausų dribsnių. Dėti šaukštu masę dideliais tarpais (nes labai išsiplečia kepant) ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti įkaitintoje 180 0C temperatūroje 14-16 minučių. Atvėsinti ant grotelių. Išeiga – 32 sausainiai (dvi skardos).

Šaltinis: pagal The Nesting Project

21 comments on “Avižiniai sausainiai su NutellaAdd yours →

    1. Būtumėm pasiėmę nors vieną sausainį eidamos į parduotuvę, būtumėm ir tave pavaišinę. Reiks kitą kartą nešiotis, niekada nežinai ką sutiksi 🙂

  1. jau vaišinamės 🙂 skonis puikus! tik manieji sausoki gavosi, be „minkštimo“, nors rodos neperkepiau. Ir formuot teko rankomis (kaip paplotėlius), nes masės šaukštu ant skardos krėsti nepavyko… Bet miltų tikriausiai reikia tiek, kiek parašyta?..
    Dėkinga už receptą!

  2. Miltų tiek, kiek parašyta, masė pas mane gavosi tiršta, bet tokia lipni ir šaukštu sukrėtus dar truputį pakoreguodavau pirštais. Labai priklauso tirštumas nuo kiaušinio dydžio, aš naudojau XL dydžio, gal užtat tokie minkšti gavosi

  3. Tokie paprastučiai ir nesudėtingi, bet numanau, kad turėtų būti be galo skanūs. Reiks kokį vakarą ‘ant greičio’ užmaišyt 🙂

    1. O taip, Nutella daro stebuklus ir avižinius sausainius, kurių mažei nė neįkiši, padaro tokius skanius, jog negali atsivalgyti 🙂 Išbandyk, tikrai patiks

    1. Aš irgi tingiu, bet yra viena maža padėjėja, kuri visada užsidegus kepti, tai aš tik viską susvarstau, sakau ką kada pilti, o ji jau maišo. Paskui belieka tik į orkaitę įkišti 🙂

  4. ai, šitų įkvėpta šokoladinių sausainių išsikepiau… taip kad vis tiek ačiū 🙂 o šitiems irgi kada nors laikas ateis 🙂

  5. Kepiau siandien. Tikrai, sausainius teko formuot rankom – voliot rutuliukus ir spustelt iki paploteliu. Ir gavosi man ju cielos trys skardos. Ilgam, taip sakant (= Skanus, bet jau saldus tai neispasakytai.
    Dekui uz recepta (=

  6. Tik dabar atkreipiau demesi i stikline nuotraukoj. Tai bent! Gi ir pati vietoj arbatos, paragavus situ sausainiu, atsinesiau pieno (=

  7. Tikrai jie saldūs, nors cukraus jau ir taip pamažinus, nei kad originaliame recepte buvo, bet įtariu jog reikės visiškai išimti baltą cukrų.
    Pienas prie šių sausainių tiesiog būtinas 🙂 Aš irgi jų paragavus pagalvojau apie pieną

    1. Sunku pasakyti, kodėl vieniems išskysta, o kitiems lieka visai nepakitę. Matyt, kitokie produktai naudoti ar skystesnė/tirštesnė masė gauta neteisingai pamatavus

  8. Man, deja, nepavyko…
    paskaičiusi komentarus, į tešlą įmušiau 3 M dydžio kiaušinius, tačiau „minkštimo“ vis tiek nebuvo – sausainiai itin kieti ir trapūs. O gal tai nėra blogai?
    Išėjo 3 skardos.
    Bet blogiausia visame tame buvo, kad tikriausiai nusipirkau blogų dribsnių (pirkau tokius, kuriuos reikia virti 10 min.). To rezultatas – dribsniai tiesiog neiškepė.
    Štai jau penkta diena, kai sausainiai guli ant stalo, o dar tik pusė nuvalgyta 🙂
    Beje, labai saldu. Kas gamins – patarčiau šiek tiek pamažint cukraus.

    1. Gaila, kad nepavyko 🙁 aš įtariu dribsnius, nes greito paruošimo dribsnius naudojant, jie bemaišant suminkštėja, sudrėgsta, užtat ir būna minkšti. Cukrų tikrai galima pamažinti

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*