Taip mėgstamą ir greitai paruošiamą flapjack patobulinau ir padariau karališku skanėstu – greito paruošimo avižiniai dribsniai buvo pakeisti paprastais, įdėta migdolų, karijų riešutų, razinų bei džiovintų spanguolių mišinio. Bekepant viskas gražiai karamelizavosi ir tapo neapsakomai skanu (ar tiesą sakau, Margarita?). Tik paruošimas jau sudėtingesnis, reikia nepamiršti gerai suslėgti, nes kitaip atvėsęs jis tampa trapus ir turėsite ne vientisus gabalėlius, o kažką panašaus į granola.
180 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo),
110 g sviesto,
100 g cukraus,
60 g demerara cukraus,
2-3 v.š. auksaspalvio sirupo (galite keisti medumi),
80-100 g riešutų ,džiovintų spanguolių bei razinų mišinio (naudojau “Arimex” “Karališkąjį mišinį”).
Riešutus, spanguoles ir razinas nuplaukite, nusausinkite ir sumaišykite su avižiniai dribsniais. Į nedidelį indą sudėkite sviestą, abiejų rūšių cukrų, supilkite auksaspalvį sirupą ir ant nedidelės ugnies kaitindami maišykite, kol masė užvirs. Dar karštą supilkite ant avižinių dirbsnių ir gerai išmaišykite, kad viskas pasidengtų cukraus mase. Sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą, gerai suplokite ir kepkite 180 °C temperatūroje 25 -30 minutes. Išėmus leiskite pora minučių pastovėti, uždenkite kepimo popieriumi gerai suspauskite, galite paslėgti ir palikite, kad pravėstų. Dar šiltą galima supjaustyti, nes atvėsęs tampa kietu ir sunkiai pjaustosi.
Sveiki, o kur rasti ta riesutu rinkinuka?
Didesniuose prekybos centruose, kur sudėti visi riešutai ir džiovinti vaisiai. Arba nusipirkti atskirai ir pasimaišyti 😉
o koks tas cukrus demerara? Kitoks netiks?
Demerara gaminamas iš cukranendrių, jis sodresnio, karamelinio skonio. Neturint galite čia dėti ir paprastą, nors vien tik su baltu nebandžius, bet kiek keitus cukrų rūšis, visada pavykdavo.