Apelsininiai keksiukai

Įdomus pasirodė keksiukų receptas, kurių sudėtyje nėra kiaušinių, naudojamas pienas ir apelsinų sultys, kadangi visi produktus turėjau po pusvalandžio jau mėgavausi šiais aromatingais kepiniais.¬† Aišku, keksiukai beveik neiškilo, bet buvo trapūs, drėgni nuo apelsinų džemo, su vos vos juntama cinamono gaidele.



6 keksiukai
50 ml šviežiai
spaustų apelsino sulčių;
50 ml pieno;
40 ml aliejaus;
150 g rupių
kvietinių miltų;
40 g cukraus;
1 apelsino
tarkuota žievelė;
½ a.š. cinamono;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis
druskos.
6 a.š. apelsinų
džemo.

Išmaišyti sultis,
pieną ir aliejų. Kitame inde -visus likusius sausus produktus. Supilti skysčius
ir šaukštu išmaišyti. Leisti kelias minutes pastovėti, kol išbrinks. Išskirstyti
tešlą į kepimo formeles,dėti ant viršau
po pusę arbatinio šaukštelio apelsinų džemo, įspausti, kad apsemtų. Kepti 180
laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Šaltinis:
fussfreeflavours.blogspot.com

10 comments on “Apelsininiai keksiukaiAdd yours →

  1. Ale tikrai, kokia forma! Labai labai gražu. Kur tokią gavai? O ir skonis, rodos, labai geras. Reikės bandyti.

  2. Formą parsisiunčiau iš Amerikos, labai patiko, tokia žiemiška 🙂 bet joje reikia kepti, kad keksiukai daug neiškiltų, kaip pavyzdžiui šitie, nes paskui apverst, kad snaigutės matytųsi sunku

  3. Susmigę nebūtų, bet pakiltų labai nedaug (galima krauti iki pat formelių viršaus, o ne 2/3 kaip įprastai). Nes čia tokia tešla, be kiaušinių, drėgna.

  4. Vadinasi neįdėjus būsiu kepimo miltelių arba džemo padauginus. Bet ir šaltinje iš kurio ėmiau rašė, jog nepakyla jie 😀

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*