Agotos meduolis

Prekybos centruose jau papuoštos eglutės, pas blogerius jaučiamos pasiruošimo Kalėdoms nuotaikos, kai kurios kepa meduolius, brandinamus pyragus, o štai Viktorija siūlo visiems rašantiems kulinarinius tinklaraščius prisijungti prie akcijos „Kalėdų senis slapukas“.  Užsikrėtus tokia kalėdine nuotaika kepiau meduolį pagardintą obuoliais, dėl kurių jis drėgnesnis ir aromatingesnis.

380 g miltų;

110 cukrus;

65 g sviesto;

2 kiaušiniai;

200 g dirbtinio medaus (galima keisti natūraliu, tik reikės jį ištirpinti);

25 g kakavos;

150 g grietinės;

0,5 g gvazdikėlių;

2-3 g cinamono;

2 g vanilinio cukraus;

10 g sodos;

250-300 g nuluptų obuolių.

 

Kiaušinius, cukrų, grietinę, dirbtinį medų ir ištirpintą sviestą plakti kol ištirps cukraus kristalai. Sudėti obuolius, supjaustytus plonomis skiltelėmis. Miltus sumaišyti su kakava, soda ir prieskoniais. Suberti į obuolių masę ir atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą išpilstyti į paruoštas kepimo formas 2-2,5 cm storio sluoksniu, išlyginti viršų ir kepti 200-210 0C temperatūroje 35-45 minutes.

Šaltinis: receptų sąsiuvinis

2 comments on “Agotos meduolisAdd yours →

    1. Manieji obuoliai labai greit tirpsta kepdami, dar daugiau įdėjau, tai taip, meduolis buvo drėgnas. Tik reikia neperkepti, nes kraštai buvo sausoki, o tokio, tai jau negali brandinti

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*