Žiedinių kopūstų omletas su fetos sūriu

Per tokius karščius nesinori nei valgyti, nei gaminti.¬† Paskutinį kartą kepant pyragą, virtuvėje buvo virš 40 laipsnių, dabar orkaite stengiuosi visai nesinaudoti. Dėl techninių nesklandumų, negalėjau ir nuotraukų susikelti į kompiuterį. Taip blogas neplanuotai ir atostogauja 🙂 Šią savaitę prisiminiau praeitais metais atrastą receptą ir dalinuosi su jumis šiuo pusryčių ar net pietų variantu.

1

5 dideli kiaušiniai;

2-3 s. aliejaus;

1/2 vidutinio žiedinio kopūsto galvutė;

1 česnako skiltelė;

1/2 puodelio trupintos fetos;

petražolių lapelių;

druskos.

Žiedinį kopūstą išskirstyti nedideliais žiedinėliais ir kelias minutes pakepti įkaitintame aliejuje, kol suminkštės ir pradės ruduoti. Sudėti susmulkintą česnaką, dar minutę pakepti maišant. Kiaušinius išplakti su druska ir užpilti ant kopūstų. Kepti ant nedidelės ugnies kelias minutes, tada atsargiai apversti ir dar pora minučių pakepti. Perkelti ant lėkštės, apibarstyti smulkintais petražolių lapeliais, fetos sūriu.

Šaltinis: „Gourmet magazine“ 2008 February

2

10 comments on “Žiedinių kopūstų omletas su fetos sūriuAdd yours →

  1. Aš irgi žiedinius kopūstus labai mėgstu, dabar nė dienos be nėra. Omletas irgi turėtų patikti, galima su preiskoniais dar pažaisti, bet pastaruoju metu, man skaniausia su kuo mažiau ar iš vis be jų, kad pasijustų tikrasis skonis

  2. Man irgi nei noro nei laiko tokiu oru gamininti nera… Bet sitas skamba skaniai (as irgi ziediniu kopustu fane), juolab kad fetos likutis metosi saldytuve :] manau kazkas siandien eis i maxima kopusto ir kiausiniu ;D

  3. Ale mintis kilo – kaip omletas be miltu ir pieno/vandens? Ar tada nesiskaito kiausiniene? Nes pati kai gaminu tai visad pora saukstu miltu ir pieno truputi dedu…

  4. Indre, o man net netoptelėjo apie miltus ir pieną/vandenį. Radau žurnale „omelet“, tai ir pavadinau omletu, nors gali reikšti ir kiaušinienę 🙂 Bet taip ir gražiau skamba, netaisysiu 😀

    Rūtuliuk, prašom išmėginti, jeigu patinka. Aš irgi tokius patiekaliukus mėgstu: lengvai paruošiamus, skanius ir paprastus

Komentuoti: Indre Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*