Vaivorykštinis kišas

Skanus kaip ir visi tokio tipo pyragai. Ypač patiko aguonos pagrinde, dabar ir į kitų pyragų tešlą jų įdėsiu.

206

Receptas 19 cm skersmens formai. Kepant ne daug didesnėje formoje, galima didinti tik tešlos receptą.

Tešlai:

150 g miltų,

60 g sviesto,

2 v.š. aguonų,

Žiuosnelis druskos,

2-3 v.š. ledinio vandens.

Įdarui:

20 g sviesto,

1 raudonas svogūnas, supjaustytas pusžiedžiais,

175 g  raudonos, geltonos, žalios paprikos, supjaustytos juostelėmis,

1 nedidelė cukinija,

1 a.š. džiovintų bazilikų,

Druskos, pipirų,

100 g tarkuoto čederio sūrio,

1 pomidoras, supjaustytas griežinėliais,

3 kiaušiniai,

100 g liesos grietinėlės,

Druskos ir pipirų pagal skonį.

217

Tešlos ruošimas. Miltus sumaišykite su aguonomis, druska, sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol gausite šlapius trupinius ir neliks sausų miltų. Įpilkite ledinį vandenį , išmaišykite ir suspauskite į rutulį. Nors pusvalandį pašaldykite.

Šaldytą tešlą iškočiokite ir išklokite kepimo indą.

Ištirpintame svieste kepkite svogūnus, paprika ir cukiniją, kol suminkštės,  pagardinkite bazilikais, pipirais. Paskleiskite ant tešlos pagrindo, apdėliokite pomidorų griežinėliais. Kiaušinius išplakite su grietinėle, druska, įmaišykite tarkuotą sūrį ir užpilkite ant daržovių.

Kepkite 220 °C  įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, tada sumažinkite temperaturą iki 190 °C ir dar kepkite 20-25 minutes.

Šaltinis: Hamlyn all colour vegetarian cookbook, 1991

224

10 comments on “Vaivorykštinis kišasAdd yours →

  1. tešlos kiekis man mažas pasirodė, kokio dydžio formai jo turi užtekti? gan plonai kočiojau, ir vis tiek pyragas liko be kraštų, nors mano naudojama forma maža, keturios porcijos pyrago išeina.

    1. Atsiverčiau net knygą pasitikslinti – receptas skirtas 19 cm skersmens formai. Aš tokios neturiu, tai gaminau 21 cm ir tešlos kaip matosi tikrai pakako.

        1. Bet plotai tai gaunasi skirtingi. Manosios formos plotas pi*R2= 3.14*10.5*10.5=346.18 cm2, o jūsiškės (jeigu ilgis ir plotis po 21 cm)- h*l=21*21=441 cm2 Tai kaid nenuostabu, jog pritrūko tešlos.

  2. Forelle, pas mus tik tu ir galėtum apskaičiuoti kepimo formų plotus pasitelkusi formules 😀
    O ką konkrečiai aguonos duoda? Aš į jas kažkodėl įtariai žiūriu, bet norisi susidragauti su visais produktais.

    1. 🙂 Bet kuri manau sugebėtų plotus apskaičiuoti, o aš jau nesukau galvos kiek dar ploto tešlos reikėtų krašteliams 🙂
      Aguonas labai mėgstu ir man jos tinka beveik visur, o ir čia „pagyvino“ pagrindą, suteikė tam tikrą aguoninį prieskonį.

Komentuoti: Laura Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*