Suši

Jei gaminame namie suši, tai tik šiuos. Paprasta pasigamint ir labai skanu. O kokius suši jūs gaminate namie?

400 g suši ryžių;

4 v.š.ryžių acto;

2 v.š. cukraus;

1 a.š. druskos;

Nori lapų;

Lašišos;

Philadelphia sūrio;

Agurkų;

Pakepintų sezamų sėklų.

Wasabi krienų;

Marinuoto imbiero;

Sojos padažo.


Ryžius išvirti pagal nurodymus ant pakuotės.

Ryžių actą sumaišyti su druska ir cukrumi ir pakaitinti ant silpnos ugnies pastoviai maišant, kol ištirps cukrus. Tada atšaldyti ir apšlaksčius ryžius, atsargiai išmaišyti. Galima viso mišinio iškart nepilti, vis paragauti, kol skonis taps jums tinkamas.

Ant nedidelių nori lapų dėti saujelę ryžių, paskleisti nespaudžiant paliekant per piršto plotį nepadengtą plotą, o kitoje pusėje tokį pat plotą padenkite ryžiais. Galite pabarstyti sezamų sėklomis. Atsargiai apversti ir ant lapo vidurio sudėti lašišos gabalėlius, agurko juosteles bei sūrį. Viską atsargiai susukti. Jeigu nepabarstėt sezamo sėklomis, dabar juose apvoliokite ir supjaustykite.

Patiekti su wasabi, marinuotu imbieru ir sojos padažu.

45 comments on “SušiAdd yours →

  1. tai kad pigiau jau paruoštus pirkti 🙂
    ir kas man ypač nesuprantama, tai kaip gali būti skanu philadelphia su ryžiais… čia ne kritika, aš nuoširdžiai stebiuosi, man kažkaip riebiai ir nesušiškai atrodo, kartą ragavau, brr 🙂

    1. Žiūrint kokius pirksi, tokius tai tikrai ne pigiau. O dėl skonio nesiginčijama, daug pritept nereikia ir čia lyg kalifornietiška sušių versija. Baisiau buvo ragaut sušių su majonezu, va ten tai tikrai nesusiška.

  2. Ooo, labai skaniai atrodo! Tokius japonų parodoje valgiau, tik voliotus ikruose. Ksi, tas sūris kaip tik labai įdomų skonį duoda – pabandyk.

    Iki šios namie darydavau paprastus – lašišos, agurko arba avokado įdaras, nori lapas išorėje.

    Bandysiu dabar šiuos (:

    1. Su ikrais – iš vis dieviško skonio, bet namie su jais negaminam, per didelė prabanga.
      Šitaip sukant, mažiau lapo reikia, ne visiems jis patinka, atseit nesikramto, tai čia labai super variantas. Be to, man patinka prieskonis, kurį suteikia skrudinti sezamai.

  3. pastaruoju metu daznai darau sushi, tad radau keleta ingridientu, su kuriais visai idomus skonis gaunasi. dedu suri, bet ne tepama, o paprasta, ala olandiska. po to visai skanu ideti plonai pjaustytas zalias morkas, galima deti kepta baklazana, tuna, rikota salota ir aisku paprika.

    1. Man rodos viską į juos galima dėti, tik kad patiktų. Daržovinis įdaras su paprikomis labai skanus. Dabar užsimaniau vegetariškų sušių 😀 reiks savaitgalį išbandyt keletą variantų, kol dar lietuviškų daržovių yra.

  4. mano seimyna gali kasdien valgyti tik va sukti apart manes nieks nepareiskia noro :))) as ir pritariu minciai, kad geriau surelis nei majonezas 🙂 bet mum tinka visaip ir su viskuo pastaruoju metu ima virsu kalmaru file 🙂

  5. Tikiuosi nesupyksi, bet truputį pasireklamuosiu 🙂 Prie Japoniško maisto labai tinka ir Japoniška žalioji arbata.
    O kas svarbiausia – tikra, natūrali ir be jokių neaiškių priedų 😉 Pasižymi ypač puikiomis skoninėmis savybėmis 😉

  6. Japonai į savo sušius irgi deda japonišką majonezą. Man teko valgyti suši su majonezu ir viskas ten buvo gerai. Tiesiog manau, kad kiekvienas pasirenka kas jo manymu tinka/ patinka sukti į sušius, juk eksperimentuoti niekas nedraudžia:)

    1. Japoniško majanezo skonis visai kitoks, o čia kai į sušius deda „Vilniaus“ majonezą, tai ką aš žinau. Aš jo ir taip nevartoju. Naminis visai kitas reikalas

  7. Mm.. sushi. Man patys pačiausi su tunu, Philadephia sūriu ir kokia nors daržove (agurkas, avokadas, wakame)… Didelei nuostabai rūkytas tunas irgi labai skaniai tinka tokiems sushiukams. Dar dievinu karštus sushi su daržovėm ir tempura, tik šiuos rečiau namie gaminu.

    1. Tikrai rūkytas tunas tinka? Su rūkyta lašiša man nepatiko, tai apie rūkytą tuną net negalvojau. Reikės kada nusipirkt ir išbandyt, nes tuną labai mėgstam

  8. Oi sushi, valandų valandas galima apie jį kalbėti, labai labai mėgstu, ir kavinėse ragauju ir namie gaminu.

    Su rūkyta lašiša man nepatiko, permuša visus kitus skonius. Tokie deriniai kaip olandiško sūrio dėjimas į sushi man iš vis nesuprantami, esu girdėjus kad ir pieniškas dešreles deda, krapais barsto, man tai čia jau ne sushi, o pasityčiojimas iš šio patiekalo, bet jei kažkam patinka…

    Forelle, pasidalink kur perki sushi reikalingus produktus, o ypač imbierą. Nes pirktą maximoje mečiau lauk, neįmanoma buvo valgyt, baisus aitrumas.

  9. Mielai pasidalinčiau, bet šiandien nuėjus nori lapų, paaiškėjo, kad jau Clearspringo produkcija neprekiauja. Net nusikeikiau, nes neįsivaizduoju kur dabar ieškoti.
    Imbierą sušiui nuplaunu, nes man actas visur jaučiasi. Kai nuplauni, viskas čiki 🙂 Šiaip tai reiks pačiai pabandyt pasimarinuot, gal bus skaniau ir pigiau

  10. Hm…man irgi reiks pabandyt nuplauti, nes tikrai…užvalgius maximinio imbiero paskui sušio skonio nejauti…kada įdėsiu įrašą pas save savo sušių, nes neseniai gamintiems man trūko subtilumo 🙂

  11. Ant pakuotės rašo „Fudo“ dar „Yaki sushi nori“….nelabai aš juose gaudausi, kokius radau tokius pasiėmiau…o šiaip vieni geresni būna ar blogesni?

  12. o kokia lašiša naudojama?..ta vadinama silpnai sūdyta?..nes rūkyta tikrai nelabai tiktų. dar ragavau su kepta lašiša, irgi labai skanu buvo 🙂

    1. Išverstinių suši privalumas – mažai lapo, kurio ne visi mėgsta, atseit stringa burnoje ir pan. O sūris tikrai gerą skonį, tik pastebėjau ne visur tinka, kai kada būna per riebu su juo

  13. man Philadelphia Nr.1 sušiuose, nu patinka ir tiek 🙂 norėjau paklaust, gal netyčia kas nors kur nors matėt Masago ikrų (stintenės ikrai dar vadinami)?..Norėčiau pamėgint pasidaryt „California“ sušius, kur apvolioti tuose ikriukuose, bet randu tik vienintelėj parduotuvėj internete ir tai šaldytus 😕 gal sakau netyčia kas nors kur nors matėt…

  14. tai teks kogero iš interneto užsisakyti, nes dukterėčios labai nori pamėgint pasigamint kartu būtent tų sušių 🙂
    dvi dėžutės ikriukų po 500g apie 70lt atsieis…bet numanau kad bus verta…

      1. pasirodo kad taip ir negausiu….juokas pro ašaras. Padariau užsakymą ir gavau el.laišką iš internetinės parduotuvės, kad ikrus pristato tik Vilniaus mieste, nes gabenimo sąlygos turi būti -18. taigi vėl likau be ikrų…

  15. Dėl nori lapų – kiek žinau, kuo lapai yra tamsesni, tuo „geresnės“ kokybės jie yra. Man rodos, tuo jie būna ir tankesni, ne tokie skysti, nes daugiau „žolių“ 🙂 supresuota būna 🙂

    1. Neseniai atkreipiau dėmesį, kad jau daugiau skirtingų firmų lapų atsirado, tai būtinai teks pabandyti ir kitų, nors kol kas Clearspringo man skaniausi.
      Karamelizuotos morkos sušiuose? Čia tai man naujiena, nors jas labai mėgstame

  16. Morkytės bais tinka prie shitake grybų 🙂 Mano draugė japonė gamindama chirashi-sushi („mišraininį“ sušį) visuomet ten dėdavo tarkuota morkytė ir shitakė grybus plonai supjaustytus ir patroškintus su trupučiu sojos ir cukraus (ir skrudintų sezamų sėklų aliejaus lašeliu). Aš kažkaip įsigudrinau šitą dalyką vyniotis. Toks labai „šiltas“ sušio skonis gaunasi 🙂

  17. Sushi isvertus is japonu kalbos yra ZALIA zuvis ir visus tuos naujadarus, sueuropintus ar net sulietuvintus sugadinant majonezu ar visokiais suriais vadinti sushi negalima ir tai nera sushi o kazkokia nesamoninga uzkanda. Japonas Jums rankas nukapotu uz tokius bajerius ir maisto gadinima 🙂 Skonis kiekvieno skirtingas, bet Sushi yra Sushi ir sushi negali buti su kepta vistiena (kaip kazkuriam sushi restorane maciau 🙂 Cepelinas ne cepelinas jei viduje ne mesa o suris, o vietoj bulviu miltai, o vietoj spirgiu padazo kecupas 🙂
    Sekmes Sushininkai 🙂

    1. Kitos šalies tikrą maistą iš vis sunku pas mus paragauti. Viskas juk pritaikoma mūsų skrandžiams, taip pat atsižvelgiama į produktų pasirinkimą ir pan. Vienas indas sakė, jog jeigu gamintų kitiems tai, prie ko pats įpats, pas mus niekas nevalgytų

    2. žodis sushi iš japonu kalbos reiškia ryžius, arba ryžių patiekalas, tiesiogiai tas žodis su žalia žuvimi nieko neturi bendro, o jeigu pasidometumete tai suzinotumete, kad japonijoje retai bet buna netgi sushi su žalia jautiena arba kiauliena, taigi nera skirtumo ką dedat ant ryžių ar į ryžius, svarbiausia kad butu ryžiai

  18. Sveika, receptuką pažiūrėjau-labai paprastas ir geras, tik man niekaip nesiseka juos įvynioti taip, kad neiškristų įdaras ir jie patys nesubliukštų…gal yra kokia nors gudrybė? Ar tiesiog neišmanymas? 😕 😀

    1. Tiesiog įgudimo reikia ir tiek 😉 man irgi pirmus kartus nesisekė. Jeigu subliūkšta vidus, tai gal netinkamo dydžio lapas parinktas, nepakankamai įdaro, arba prastai spaudžiama su bambukiniu padėkliuku sukant.

  19. Sveiki, gal kas žinote, kur galima įsigyti žuvų skraiduolių ikrų bei rūkyto ungurio sushiams? Rodos visą internetą išnaršiau, ale nieko rasti nepavyksta…

Komentuoti: sundayavenue Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*