Rikotos ir saulėje džiovintų pomidorų apkepėlė

Kam patinka džiovinti pomidorai ir rikotos sūris, patiks ir ši apkepėlė, kuri skani tiek šilta, tiek šalta. Skaniausia, nors jau man, pasirodė su juoda rugine duona. Galima įberti ir kieto sūrio, norint intensyvesnio, įdomesnio skonio, šalia pomidorų dar pridėti ir alyvuogių.

200 g rikotos sūrio;

1 kiaušinio baltymas (galima ir nedidelį kiaušinį įdėti);

6-8 džiovintų pomidorų puselių;

2 šakelės rozmarino;

Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

Į lengvai išplaktą baltymą, sudėti rikotą, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir viską gerai išmaišyti. Masę sukrėsti į kepimui paruoštą formelę, paviršių išlyginti ir išdėliojus smulkintus pomidorus lengvai juos įspausti. Įkišti rozamarino šakeles. Kepti 180 C temperatūroje apie 15-20 minutes.

Šaltinis: BBC Good Food „Let‘s cook: 52 summer vegetable dishes“, 2005

7 comments on “Rikotos ir saulėje džiovintų pomidorų apkepėlėAdd yours →

  1. Oi koks gėris…. Puiki nuotrauka ir nesudėtingas receptas. Rikotą galėčiau vartoti kasdien:) Būtinai išbandysiu. Ačiū už idėją:)

  2. Kaip gurrrrmaniška 🙂 – saldus variantas puikiai tiktų su arbatėle, o su džiovintais pomidorais – prie taurės vyno ir šviežios duonos. Super derinys!

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*