Margi sausainiai

Nuostabūs sausainiukai traškiu nuo šokolado paviršiumi ir minkštu dėl grietinės vidumi. Labai skanūs, greitai paruošiami ir įdomiai atrodantys.

2 puodeliai miltų (1 puodelis= 237 ml);

½ a.š. kepimo miltelių;

¼ a.š. kepimo sodos;

½ puodelios šviesaus rudojo cukraus;

½ puodelio balto cukraus (dėjau ¼ p.);

110 g minkšto sviesto;

1 didelis kiaušinis;

½ puodelio grietinės;

1 a.š. vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus;

100 g šokolado su ~50 proc. kakavos masės.

Šokoladą ištirpinti garų vonelėje. Sviestą išsukti iki purios masės su baltu bei rudu cukrumis. Įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir gerai išplakti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, soda bei vaniliniu cukrumi. Gerai išmaišyti. Supilti ištirpintą šokoladą ir atsargiai, kelis kartus pamaišyti, kad jis pasiskirstytų netolygiai. Dėti po šaukštą tešlas dideliais atstumais ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 150 0C temperatūroje  20 minučių. Išėmus iš orkaitės, po poros minučių nuimti ant grotelių ir leisti atvėsti.

Šaltinis: D.Fields „Mrs.Fields cookie book“, 1992

10 comments on “Margi sausainiaiAdd yours →

  1. Labai gražūs tokie“ makaliukai“:), tikiu, kad ir labai skanūs.
    Nors rašai, kad juos reikia dėti kepti paliekant didelius tarpus, bet sausainėliai neatrodo plokšti, išlaiko formą.

  2. Tešla gaunasi gan kieta, todėl sudėjus į skardą būna didžiausi kauburiai, kurie kepant žemesnėje nei įprastai temperatūroje išsiplėtė į šonus. Ne visur gavosi tolygūs dėl šokolado, bet plėst, tai plėtėsi

    1. Taip rekomenduojama, nes tada geriau vaikšto oras, geriau atvėsta. Likę ant skardos sausainiai dar kurį laiką „kepa“, nuo įkaitusios skardos ir gali būti kietesni nei įprastai

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*