Malaizietiškas pyragas „Koriukas“

Kitų šalių virtuvė visada vilioja, aš ypač mėgstu skaityti apie tolimų egzotiškų šalių saldumynus. Mane domina skirtingos gaminimo technikos ir, aišku, galutinis rezultatas. Gaila, kad kai kada neįmanoma gauti visų produktų, o kartais rezultatas gaunasi visiškai netoks, pavyzdžiui, gaminant traškius tailandietiškus sausainius, gavosi kokosiniai plikyti pyragėliai. Matyt kalti mūsų produktai, nes dažnai nesigauna teisinga tešlos konsistencija. Šis pyragas seniausiai nusižiūrėtas ir tik vakar išbandytas. Rezultatas ne visai toks koks turėtų būti – lengvas, porėtas pyragas vietoj ypač skylėto, sunkios tekstūros, bet skonis tikrai geras (primena Daujėnų meduolį). Įtakos galėjo turėti ir blogai pasirinkta kepimo forma (nuimama apačia, kai tešla ypač skysta ir pradėjo bėgti, bei neteisingas kepimo būdas, nes patarimų kaip kepti perskaičiau nemažai ir pasirinkau savo manymu teisingiausią).

210 g cukraus;

200 ml vandens;

80 g sviesto;

6 kiaušiniai (kambario temperatūros);

160 g kondensuoto pieno (kambario temperatūros);

180 g miltų;

2 ½ a.š. kepimo sodos.

Cukrų suberti į puodą ir kaitinti vis pamaišant, kol išsilydys ir karamelizuosis (ilgai nekaitinti, nes perkaitinus pyragas gali įgauti kartumo). Supilti vandenį (labai atsargiai, nes pradeda taškytis ir galima apsideginti). Maišyti ir kaitinti kol gausis vientisas sirupas. Sudėti sviestą ir jį ištirpinti. Išjungti ir leisti sirupui atvėsti.

Kiaušinius kelias minutes plakti, vėliau supilti kondensuotą pieną ir dar pora minučių plakti. Miltus sumaišyti su soda ir suberti į kiaušinių plakinį. Supilti atvėsusį sirupą (tešla bus skysta, kaip blynų). Supilti tešlą į 20 cm skersmens, riebalais pateptą formą. Dėti į orkaitėje į apatinę lentyną, leisti pusvalandį pastovėti ir nustačius 180 0C laipsnių temperatūrą pradėti kepimą. Kepti 60-70 minučių arba kol įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus švarus. Pyragą išimti, leisti kelias minutes pravėsti, tada išimti iš kepimo formos, dėti ant grotelių ir leisti visiškai atvėst. Galima gražiai nupjauti apačią, kad matytųsi skylutės.

Šaltinis: Jo‘s deli and bakery

52 comments on “Malaizietiškas pyragas „Koriukas“Add yours →

  1. Rennie, dar iki tikrų korių reiks pasipraktikuoti, bet pirmas blynas visai neblogas.
    Egle, pyragas tikrai skanus ir jau žinau, kad čia buvo ne pirmas ir paskutinis kepimas. O vaizdelis tikrai mums neįprastas. Kai pagalvoji, pas mus jeigu gauni keksiuką taip išsiskylėjusį, tai jau yra neteisinga iškepta, o čia specialiai gaminama, kad būtų kuo daugiau skylių, kad jos kuo aukščiau nueitų. Tuo ir žavi kitų šalių virtuvė
    Mademoiselle, ačiū 😉

  2. Koks netikėtas vaizdas!
    O man, žinai, gaminant kažką iš kitų šalių virtuvės būna dar toks nepatogumas, kad nežinau, kokio skonio turi būti etalonas, tai dažnai net nežinau, ar teisingas gaunasi ar ne

    1. Taip, su skoniu niekada nežinai kaip bus. Kiek kažko egzotiškesnio gaminau iš antrųjų patekalų, tai tikrai nelikdavau sužavėta ir dabar nerizikuoju, bet va su saldumynais manau lengviau, didesnė tikimybė jog bus valgoma, juk saldu visur yra saldu 🙂 gal tik forma ir tekstūra ne visada išeina kaip priklauso, bet manau čia produktai kalti

  3. Ar teisingai supratau, kad reikia įkišti kepimo skardą į šaltą orkaitę, palaikyti ją ten 30 min. ir tik tada įkaitinti iki 180C? 🙂

    1. Toma, teisingai supratot. Čia tam, kad spėtų soda sureaguoti ir padaryti skyles.

      Vilma, keista, bet nesijaučia. Šiaip karamelė nugesina sodą, matyt pakanka jos, be to naudojau kepimo sodą,gal ji kiek kitokia

  4. Kepimo sodą paskutinį kartą pirkau Rimi. Radau ją prie miltų, mažas pakelis kainavo panašiai kaip didelis geriamosios sodos. Sakau, gal ji tikrai visai kitokia?

  5. Suuper atrodo! Turiu kursiokę iš Malaizijos – jei iš jos sužinosiu ką nors apie šį egzotišką gardėsį – pasidalinsiu ir su jumis 😉

  6. Idomu, ar imanoma kondencuota piena kuo nors kitu pakeist? Arba gal yra koreto pyrago receptas be kondencuoto pieno?

  7. Poncka, abejoju ar galima kažkuo kitu pakeisti. Yra dar kinietiškas koriukas su mielėmis ir ryžių miltais. Bet manęs jis nežavi, tai net nebandau ir kept.
    Žalia Varna, labai tau ačiū už apdovanojimą

  8. Vakar darbe kepiau šį pyragą. Kai po valandos jį iš orkaitės ištraukiau, tai pagalvojau, kad visiškai sudegė, nes buvo toks juodokas. Bet nupjovus dugną- maloniai nustebau pamačiusi daug skylučių. Manau, kad jis šiek tiek perkepė dėl tos galingos orkaitės, kuri labai greit įkaista. Bet šiaip ar taip pyragas fantastiškas! Ir visai netrupa ir nelūžta. Mano galvoj jau kirba daug minčių kur jį panaudoti galima bus… Ačiū už receptą!

  9. Kaip smagu, jog yra jau išbandžiusių. Kepti reikia atsižvelgiant į savo orkaitę ir net į kepimo formą, bet kitą kartą jau žinosit 😉 Aš tik baigiau jį valgyti ir vėl galvoju kept kuo greičiau, man jis labai patiko. Skanus buvo net trečią dieną

  10. O norėjau paklausti, tokio labai elementaraus klausimo 🙂 reikia įkišti į šaltą orkaitę 30 minučių, o po to ištraukti ir įkaitinus iki 180 laipsnių, vėl įkišti?:)

  11. Na va jau ir pas mane šis pyragas garuoja ant stalo. Gavosi labai skaniai, tik prapjovus truputį susinervinau jog nėra nei vienos skylutės! Bet mano mama janrri, nupjovus apačią atrado visą begalę skylučių:) Ačiū už recepetą, labai skanus pyragėlis!

  12. Pagaliau iškepiau. Abejojau, ar mano įnoringa orkaitė duos gerų rezultatų, bet kepinys pavyko puikiai! Beje, man iškepė per 40min.
    Skylutės visą kepinio žaismingumą sudaro, labai patinka 🙂

  13. Sveiki, issikepiau siandien ta pyraga. Gavosi tos skylutes, bet pyragas kaip guminis. Gal per silta sirupa supyliau?

    1. Skylutes gauti ir yra šio pyrago iššūkis, man jos irgi taip neišakijo, kaip kad būna pas kitus matyti nuotraukose. Bet gal pas jus ir soda nesureagavo, jeigu ir ji jautėsi ir skylutės mažos buvo. Gal karamelė nepavyko? Arba pas mane nesijautė, nes naudojau kepinių sodą.

  14. Sveiki, labai noriu isbandyti si receptuka, bet niekur neradau pirkti kepimo sodos (rimi irgi ieskojau). Ar tiktu paprasta maistine soda arba kepimo milteliai? o ta soda gal ir yra kepimo milteliai? Gal galetumete kepimo sodos sudeti paziureti ar tas pats? Aciu 🙂

  15. išknisau krūvas parduotuvių ir neradau kepimo sodos, tai teks bandyti su paprasta, tik klausimas, ar reikia sodą prieš naudojant nugesinti???

  16. Gal soda galima keisti vyno akmeniu?
    Beje, mano mociute ir mama kepa meduoli, kuriame skuliu kiekis reiskia irgi reiskia puikia kokybe. 🙂

  17. Vakar kepiau, gavosi lengvas, purus, tik tų skylučių gerokai mažiau ir jos didesnės. Reikės paieškoti kepimo sodos, gal tikrai geriamoji netinka 🙂 bet šiaip skanu, kartosiu.

    1. Turėtų tikti ir geriamoji, jeigu tik skonis sodos nesijaučia. Gal iškart dėjote į karštą orkaitę, kad gavosi purus ir su didesnėmis skylėmis?

      1. Pamiršau atsakyti į klausimą, dovanok. Ne, dėjau į šaltą ir tik vėliau įjungiau. Bet mano dabartinė orkaitė tokia ožka – dujinė – kaitina arba iš viršaus, arba iš apačios, tai ir kepiau tik kaitindama iš apačios, gal tai turėjo įtakos… Ir koriukas gavosi išties panašus į minkštą meduolį 🙂

        1. Su orkaitėmis reikia mokėt susidraugauti. Kai pas mane buvo sena dujinė, tai net nebandžiau nieko įdomesnio ir sudėtingesnio kepti – garantuota nesėkmė būdavo. O čia jeigu ir mažiau skylių, svarbu skanu ir nereikia išmesti

  18. O man pyragas išėjo dviejų sluoksnių kažkodėl – viršus purus biskvitas, o apačia sunkesnė, su skylutėmis. Gal bestovėdamas pusvalandį nusistovėjo cukraus sirupas? Aišku, pyragas vis tiek valgomas 🙂 O kadangi norėtųsi gauti tas tobulas skylutes, turbūt teks bandyt dar kartą 😀

    1. Teks bandyti dar kart1 ir palyginti kas ne taip buvo. Man niekad taip nėra buvę, o kadangi pyrago kepimo principas visiškai nepanašus į įprastinių, tai kažką sunku ir patarti. Parašykite kaip pavyks antrasis kepimas. Linkiu, kad šį kart pyragas gautųsi tobulas 😉

    1. Nemanau, kad tiek vargt reiktų jeigu naudosite kaip biskvitą. Jokio vaizdo ir skonio nesijaustų, pertepus kremais. Ir jo tekstūra daug standesnė, tvirtesnė, nesugers jokių skysčių.

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*