Makaronai su kepto kamambero sūrio bei rozmarinų padažu

Tikras skanėstas sūrių mėgėjams. Prieskoniai suteikia sūriui nuostabų kvapą ir skonį, tik nepatiko, jog kietėja irgi greitai, nors gal taip atsitiko dėl fotografavimo ir vėsaus vakaro.


150 g kamambero sūrio;

2 česnako skiltelės;

1 šviežio rozmarino šakelė;

Maltų juodųjų pipirų;

Šlakelis alyvuogių aliejaus;

Saujelė tarkuoto „Džiugo“ sūrio;

200 g makaronų.

Sūrio viršuje, jo pelėsių odelę apipjauti, gražiai nuimti. Ant atidengto sūrio išdėlioti smulkiai supjaustytus česnako griežinėlius, pabarstyti pipirais, apšlakstyti aliejumi, užberti rozmarino lapelius ir pirštais švelniai patapšnoti, kad jie susivilgytų aliejumi. Užberti tarkuoto „Džiugo“ sūrio. Dėti paruoštą sūrį į nedidelį kepimo indelį ir kepti 180 0C įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Kol kepa sūris išvirti makaronus ir patiekti kartu su sūrio padažu.

Šaltinis: pagal J. Oliveris „Oliverio ministerija“

8 comments on “Makaronai su kepto kamambero sūrio bei rozmarinų padažuAdd yours →

  1. Išbandyta ir mano. Tik kepiau su ypač smardžius Rustique kamamberu/kamambertu (kaip teisingai???) tai „kvepėjo“ ne tik kambarys, bet ir visas barako aukštas 😀

  2. Kiek ieškojau, tai kamambertas. O tavo istoriją žinau, užtat medinėse dėžutėse, brangesnių pabijojau pirkti, nes kažkada ir nekeptas nepatiko, tik nepamenu kuris

  3. Gal paprasčiausiai sūris perkeptas, dėl to kietėja. Camambert’as kepamas labai trumpai, tik kad gerai sušiltų jo vidus. Aišku, po ilgokos fotosesijos jis gali vėl sustingti :-)))

  4. Dalia, apie perkepimą ir aš pagalvojau, bet trumpiau kepant česnakas gali išlikti žalias. Nebent tik su žolelėmis gaminti.
    Dar reiks kada patikrinti dėl kepimo, dabar kai fotografavau balkone, kur vėjas pūtė, tai gal nespėjau ir pasimėgauti gražiai pasilydžiusiu

Komentuoti: Indrė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*