Karštas mėlynių desertas

Gal tokiu oru norisi tik šaltų desertų, bet negaliu nepasidalinti šiuo receptu, atrastu prieš pora metų. Originaliame šaltinyje buvo patariama naudoti persikus, aš jų neturėjau, tai pirmą kartą pabandžiau su braškėmis (didesnes reiktų perpjaut pusiau), vėliau išbandžiau ir vyšnias, trešnes, serbentus, mėlynes… Man skaniausi variantai buvo su braškėmis ir mėlynėmis, t.y. tik su saldžiomis uogomis.

Jeigu orkaitė be grilio arba jis nekaramelizuoja cukraus – padės virtuvinis liepsnosvaidis, tuomet tik kelias minutes pašildykite uogas orkaitėje (neperkaitinkite, nes grietinę sutrauks), o cukrų karamelizuokite liepsna.

2 puodeliai mėlynių;

2 v.š. rudojo cukraus;

½ a.š. malto cinamono;

1 puodelis grietinės;

4 v.š. balto cukraus;

Rudąjį cukrų sumaišyti su cinamonu, suberti ant uogų ir išmaišyti. Uogas supilti į nedidelius kepimo indelius, uždėti ant viršaus grietinės, pabarstyti cukrumi ir kišti po įkaitintu griliu 2-3 minutėms, kol cukrus karamelizuosis.

Šaltinis: adaptuota pagal „The best ever quick&easy“, 2005

2 comments on “Karštas mėlynių desertasAdd yours →

  1. Kaip sako: genialumas slypi paprastume 😉 būtinai išbandysiu šį skanėstą. O cukraus kiekio nekeiti su skirtingom uogom, nes vienos juk saldesnės, kitos – rūgštesnės?

  2. Išbandyk, gal irgi užkabins šis desertas 😉 O cukraus kiekį ir grietię visada dedu iš akies. Čia parašiau kaip su mėlynėmis gaminu. Žinoma, kad rūgštesnėm uogom daugiau cukraus beriu, saldžiom mažiau, bet su rūgščiom nepatiko, nes karštos jos dar rūgštesnėmis tampa. Bet čia jau mano skoniui taip. Cinamonas irgi ne su viskuo tinka, tai irgi ne visur beriu

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*