Garuose ruošti bananiniai pyragėliai

Po dviejų pyragų
ruoštų garuose receptų (1, 2) paskelbimo sulaukiau daug klausimų ar galima
ruošti tik specialiame elektriniame puode ar galima ir ant viryklės, nežinojau
ką ir atsakyti neišbandžius, taigi šiandien buvo eksperimentų diena ir
bananiniai pyragėliai buvo ruošiami paprastame puode, kuriame įdėtas metalinis
tinklelis. Tešlą pyliau į silikonines formeles, o vanduo virė ant stipresnės
nei vidutinė ugnies, kad būtų intensyvesnis garavimas.¬† Rezultatą matot patys, o atsakymas – taip, galima pyragus ruošti¬† ne tik¬† elektriniame garų puode.


2 kiaušiniai;
1 1/8 puodelio
miltų; ( puodelis atitinka 237 ml)
½ puodelio
cukraus (pusę keičiau ruduoju; man saldumo buvo per daug);
1 a.š. kepimo
miltelių;
2 sutrinti
bananai (apie 200 g);
75 ml aliejaus.

Kiaušinius
išplakti su cukrumi iki putų. Bananus sutrinti ir sudėti į kiaušinių plakinį.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Pakaitom pilant aliejų ir beriant miltus
masę gerai išmaišyti. Išskirstyti į formeles ir virti garuose 20 minučių.
Išeiga: 12
pyragėlių.


Šaltinis: Little
Corner of Mine


20 comments on “Garuose ruošti bananiniai pyragėliaiAdd yours →

  1. Tai kad ir kepti orkaitėje gali būti sveikuoliški, juk ne riebaluose virti. Norėtųsi dar pabandyti garuose ruoštų naudojant rupius miltus, riešutus ir pan. Gal tada tikrai būtų sveikuoliški

  2. O ar skiriasi tarkim paprasto pyrago ir pyrago, ruošto garuose sudėtis? Ar galima kokį paprastą tradicinį pyragą virti garuose?

  3. O ar skiriasi tarkim paprasto pyrago ir pyrago, ruošto garuose sudėtis? Ar galima kokį paprastą tradicinį pyragą virti garuose?

  4. Pagal sudėtį tai tie patys produktai įeina ir panašūs kiekiai, tai turėtų pavykti ir paprastas pyragas garuose. Tik tekstūra, skonis tikrai skirsis nuo keptinio. Reiks kada prie progos išbandyti

  5. Išbandžiau šiuos pyragėlius – tik dariau vieną nediduką pyragą. Prisiminiau, kad vaikystėje tėtis panašų dalyką, tik be bananų, gamindavo, o aš jį vadindavau "ant garų virtu klecku". 🙂 Valgydavome su sviesto-grietinės-cukraus-aguonų padažu. Įdomūs ir šie pyragaičiai. Jie iškilę, bet tokie klampūs ir drėgni nuo garų gaunasi.

  6. Garuose ruošti pyragėliai drėgni ir būna, bet kad klampūs, tai nepasakyčiau. O kiek laiko pyragą garuose virėt? Nes pyragui tai dvigubai ilgiau reikėtų nei 20 minučių

  7. Na, ne tai, kad klampūs, bet tokie "pilni". Dėl virimo, tai mačiau, kad jie buvo pilnai išvirę, nes matėsi pagal struktūrą per visą pyragą. Viriau ilgiau negu 20 min., nes dariau ne mažus kiekius, o vieną didesnį.

  8. Taip, jie tokie "pilni" sunkūs, net sunku išsireikšt 🙂 bet mums patiko. Kiti ruošti garuose buvo truputį lengvesni, matyt bananai, to sunkumo duoda.

  9. Mums irgi patiko! Bet draugas, paragavęs antrą kąsnį, pasakė, kad čia labai tiktų koks padažas. 🙂 Tai pabandėm paeksperimentuoti su juodųjų serbentų uogiene ir pastebėjom, kad rūgštelė labai tiko prie saldžių pyragaičių. 😉 Gundausi šokoladiniu pyragu, tik vat neturiu nei garų puodo, nei sietelio į puodą, o šiam pyragui tokią "garažinę" konstrukciją ant viryklės sudėliojau. 😛

  10. Sutinku, rūgštesnis padažas šiems pyragėliams labai tiktų (kažkodėl apie spanguolių pagalvojau). Tik kai kepiau 6 keksiukus ir 3 iškart buvo suvalgyti, su kitais trim jau nesiterliojau 🙂
    Šokoladiniam pyragui buvo siūlomas karamelinis padažas, bet man jau buvo saldus ir pats pyragas, o dar karamelė, tai iš vis būtų nevalgoma.

  11. Pasigaminau ir aš ne keksiukus, o tokį pyragą (kadangi turiu specialų puodą va tokiam virimui garuose, be skylučių). Gavosi labai skaniai, tik, aišku, gaminosi tai nerealiai ilgai – gal 1,5 val. Buvau tam nusiteikusi – dažnai ir omletą garuose gaminu, tai irgi iš 5 kiaušinių jis gaminamas apie 40 min.

  12. Gal ir kvailas klausimas 🙂 o ta inda, kuriame reikia verdame pyraga rekia uzdengti dangciu, ar ne ? ir pati pyraga folija reikia dengti ?

  13. Pyragėlius galima pridengti folija (kiekvieną atskirai), bet galima ir tik puodą dangčiu uždengti, tuomet reikia stebėti, kad nesiliestų su dangčio viršumi ir kad garai nevarvėtų ant pyragėlių.

  14. O as garuose jau n kartu verdu tikraji biskvita,pyragelius,arba pyraga viriau,nesigavo,o biskvitas taip.Tik jis buna visas baltas,na neapkepes.

    1. Tik garuose verdant, nedidelis kiekis gaunasi. Va čia tai didelis minusas. Man tik moliūginiai keksiukai nesigavo, nors kelis kartus bandžiau ir vis pagal kitą receptą, bet jie net nebandė kažkiek pakilti. Matyt temperatūra netinkama

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*