Cukinijų keksiukai su sūriu ir džiovintais pomidorais

Dar vienas nesaldžių keksiukų su cukinijomis receptas. Nors cukinijos ir suteikia  drėgnumo, dėl sūrio, kuris vėsdamas kietėja, šie keksiukai skaniausi dar šilti. Puikiai tiks prie sultinio. Galima įmaišyti ir saujelę smulkintų alyvuogių, šviežių bazilikų lapelių.

IMG_2426

1 ½ puodelio miltų,

2 a.š. kepimo miltelių,

1 puodelis tarkuotų cukinijų,

1 puodelis fermentinio sūrio,

6 džiovintų pomidorų puselės,

2 dideli kiaušiniai,

½ puodelio graikiško jogurto (tiks ir grietinė ar tirštas natūralus jogurtas),

1/3 puodelio saulėgrąžų aliejaus,

Druskos, maltų juodųjų pipirų.

IMG_2388

Cukinijas ir sūrį stambiai sutarkuokite burokine tarka. Džiovintus pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sudėkite cukinijas, pusę kiekio tarkuoto sūrio, smulkintus pomidorus, pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišykite.

Kiaušinius išplakite su jogurtu ir aliejumi. Supilkite ant miltų ir cukinijų mišinio ir atsargiai išmaišykite. Tešlą išskirstykite į 12 keksiukų kepimo formelių, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C temperatūros orkaitėje 25 minutes.

Atvėsinkite ant grotelių.

Receptas publikuotas žurnale „Debesys„, Nr. 4(8), 2013

IMG_2413

2 comments on “Cukinijų keksiukai su sūriu ir džiovintais pomidoraisAdd yours →

  1. Sveika, kątik dariau šitus keksiukus, tik saulėje džiovintus pomidorus pakeičiau kepintais svogūnais ir česnako skiltele, gavosi puikiai!!! Manau galima būtų įvairiai varijuoti su „įdaru“. Ačiū už šaunų receptą, nes kaip tik mąsčiau kur sugrūsti tą cukiniją 🙂

Komentuoti: keksiukai Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*