Bananiniai – avižiniai sausainiai su spanguolėmis

Dar pirmadienį išsirinkau keletą receptų su spanguolėmis „Spanguolių savaitei“ ir laukiau savaitgalio. O šiandien paiškėjo, kad vis kažkokio produkto trūksta ir net neturiu kuo pakeisti. Tada nusprendžiau išsikept avižinių sausainių su šokolado gabaliukais, bemaišant tešlą, šovė mintis įdėt trintų bananų, o paskutiniu momentu, bepilant šokolado gabaliukus juos pakeičiau spanguolėmis ir turim skanius, minkštučius bananinius sausainiukus su vis burnoje sprogstančiomis ir maloniai sutraukiančiomis gomurį spanguolėmis.

Picture 2870

70 g margarino ar sviesto;

¾ -½ ¬†puodelio cukraus;

1 kiaušinis;

½ ¬†puodelis trintų bananų;

¾ puodelio miltų;

¾ ¬†a.š. kepimo sodos;

žiupsnelis. druskos;

¾ ¬†a.š. malto cinamono;

1 puodelio greito paruošimo avižinių dribsnių;

1 puodelio spanguolių (didesnes galima perpjauti pusiau)

Išplakti margariną ar sviestą su cukrumi iki purios masės, įmušti kiaušinį, sudėti trintus bananus ir gerai išmaišyti. Suberti miltus, sumaišytus su soda, druska, cinamonu, gerai išmaišyti. Įmaišyti avižinius dribsnius ir spanguoles. Šaukštu dėti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 1900 įkaitintoje orkaitėje 8 -10 minučių. Atvėsinti.

Picture 2883

11 comments on “Bananiniai – avižiniai sausainiai su spanguolėmisAdd yours →

  1. Oi, kaip nemėgstu tokių situacijų, kai jau viską, atrodo, susiplanuoji, jau skonį beveik jauti.. ir BUM!, gi nėra pieno! 😀

    Bet, akivaizdu, puikiai išsisukai – sausainiukai atrodo labai skanučiai 🙂

  2. Ačiū. Su šiais sausainiais du zuikius vienu šūviu nušovėm: sunaudojau pernokusius bananus ir sudalyvavau „spanguolių savaitėje“ 🙂
    O man trūko ne pieno, bet apelsino. Šiandien jau nusipirkau, bandysim rytoj, o gal ir šiandien išsikept duonelę su spanguolėmis ir riešutais

  3. Na ka tik iskepiau siuos sausainukus. Skonis tikrai liux, tik man labai mazai iskilo, gavosi kaip blyneliai. Gal delto, kad vietoj sodos dejau kepimo miltelius. Bet kuriuo atveju, aciu uz puikius receptus.

  4. Jeigu masė skystesnė (pvz, tai galėjo būti dėl didesnio kiaušinio ar skystesnės bananų tyrės), tai tešla gaunasi skystesnė ir sausainiai ne tokie išsipūtę. Maniškiai kiekvieną kartą gaunasi vis kitokie, bet jeigu matau, kad masė skystoka, įberiu daugiau dribsnių

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*