Agrastų ir migdolų pyragas

Kaip gražiai pyragas prieš kepimą ir taip neskaniai po – su sproginėjusiomis uogomis, nudažytu įdaro sluoksniu. Visiška priešingybė knygoje pateiktoje nuotraukoje, kur pyragas storas, su sveikais agrastais. Bet gerai, kad skonis viską atpirko. Agrastų rūgštumą čia puikiai kompensuoja viršuje susidariusi cukraus plutelė. Karštas tiktų su vaniliniais ledais, šaltas – su plakta grietinėle.

370 g trapios tešlos pagrindui (gaminau pagal šį receptą);

50 g sviesto;

100 g cukraus;

100 g maltų migdolų (kuo smulkiau, tuo geriau);

1 kiaušinis ir 1 trynys;

1 v.š. brendžio;

250 g agrastų.

Iškočiota tešla iškloti 23 cm skersmens kepimo formą. Įdėti į šaldytuvą, kol ruošite įdarą. Įdarui sviestą ištirpinti, įdėti vieną šaukštą cukraus, įmušti kiaušinį ir trynį, supilti brendį, gerai išplakti. Įmaišyti maltus migdolus. Masę sukrėsti į tešla išklotą formą, supilti ant viršaus agrastus ir juos įspausti į įdarą. Pabarstyti likusiu cukrumi. Kepti įkaitintoje iki ¬†2000C orkaitėje 30-35 minutes.

Šaltinis: „Year Round Dairy Cookbook“, 2005

14 comments on “Agrastų ir migdolų pyragasAdd yours →

  1. Aš išvaizda žiauriai nusivylus. Ir taip fotografavau, ir kitaip, bet kaip baisus taip baisus. Bet svarbu nors skonis super. Pusę viena ir sudorojau 🙂

  2. Svarbiausia skonis 🙂
    Kadngi agrastų neturiu – vargu ar išbandysiu, bet tokio tipo pyragėnus (su trapios tešlos pagrindu) labai mėgstu – tiek saldžius, tiek nesaldžius. 🙂

  3. Heh kai paskaičiau knygą kaip fotografuojama receptų knygoms niekad nebesitikiu gauti tokių gaminių kaip nuotraukose, nes dauguma jų feikas 🙂

    1. Aš irgi vieną tokią knygą akimis esu permetus ir pasibaisėjus, bet iš šios knygos viskas pavykdavo ir atrodydavo labai gerai. Bet visada yra pirmas kartas, gal pas juos gražiau atrodė, nes žali agrastai, o ne raudoni, gal mano forma perdidelė (vis neišsimatuoju), gal… Ech, svarbu buvo labai labai skanus pyragas

  4. Matau matau, net seilių prisirinko 🙂 Gali ir facebooke prikabint, jeigu nori. Tavasis ir gražesnės spalvos, kai žalius agrastus naudojai.
    Vakar kai kepiau mėlynes, tai dingtelėjo mintis, kad šitam agrastiniam visai nieko būtų gal kokią minutę po griliu pabūt kepimo pabaigoje, kad cukrus viršuj karamelizuotųsi arba su liepsnosvaizdžiu apdorot

  5. Faceboke į komentarus neleidžia nuotraukų įkelt. Nebent irgi vat taip nuorodą prikabint. Jo, cukraus karamelizaciją jam nepamaišytu 🙂

  6. taip atsitiko, kad agrastų neradau, bet stabtelėjau prie šilauogių… aišku, labai įdomus man agrastų/migdolų duetas, bet alternatyva irgi nenuvylė 🙂 dar pamėginau pabaigoje paspirgint griliu. cukrus sulindo į uogas, šios užkunkuliavo, virto uogiene, bet skonis buvo puikus 🙂 tiesa, įdarą suverčiau į 15 min atskirai orkaitėje apkeptą tešlą. bet tik dėl to, kad mėgstu ją sausesnę 🙂 ačiū už puikų receptą!

  7. Agrastai tvirtesni, geriau formą išlaiko, būtų taip neužkunkuliavę. Neabejoju, kad migdolai su šilauogėmis taip pat puikiai dera, bet cukraus reikėtų gal ir mažiau, nes uogos pakankamai saldžios

Komentuoti: Indre Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*